Hamur Nasıl Mayalanır

Hamur Nasıl Mayalanır

Bir poğaça tarifimizi Hamur nasıl mayalanır diyerek anlatalım.
En önemli püf noktamız ellerimizi hamura değirmek ve eldiven kullanmamak. Her şeyde olduğu gibi sevgimizi vermek. Yoğurmas işlemini işkence gibi değil. Sıtres atarcasına ve keyifle yapmak. Hamuru evire çevire yoğurmak. :))
Malzemelerimiz
 7 su bardağı un
1 pk. İnsant Maya

2 çorba kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvı yağ
2 su bardağı süt
2 yumurta ( 1 inin sarısı üzeri için ayrılacak)

Hamurun Yoğurulması :

**Öncelikle Kullanacağımız unu bardak ölçümüze göre eleyelim. Unun elenmesi ve havalandırılması her zaman tercihimiz olmalı.

** 6 su bardağı Unumuzu ayrı bir kaba dökelim. İnsant mayayı direk içersine katıp karıştıralım. (Eğer yaş maya kullanıcaksak, yaş mayayı ayrıca başka bir kabda ılık su veya süt ile toz şeker ilavesi yaparak kabartalım)Mayaya toz şeker direk temas etmemeli. 

**Derin bir yoğurma kabına Sıvı malzemeleride katıp karıştıralım ve unumuzu yavaş yavaş ilave edelim. Gayet yumuşak ve ele yapışan bir hamur olacak. 1 bardak unu en son gerekirse ellerimizin hamurunu temizlerken ,sıyırırken kullanalım. Hamuru güzelce yoğuralım yoğurdukça ellerimizdeki yapışkanlık gidecektir. 10 dk daha evirip çevirelim ve toparlıyalım. 1. Fotoğrafdaki gibi olsun ve üzerini temiz bir bezle örtelim. Ilık ortamda 1 saat beklesin 2. Fotoğrafdaki gibi 2 katı olmalı parmaklarınızı batırdığınızda çukur kalıyorsa 3. fotodaki gibi mayası geldi demektir. Hamuru dışarı alıp küçük parçalara bölerek istediğiniz poğaçayı yapabilirsiniz. Afiyet Olsun..




Not: Eğer kış ayındaysak ve acelemiz varsa fırınınızı hamuru yoğururken 100 derecede ılıtın ve kapatın. Hamurunuzu güzel bir şekilde sofra örtüsü ile sarıp ılık fırında mayalandırın.


Cahide&Jibek  hanımdan esinlenilmiş. Kesinlikle kopya yapılmamıştır.

Hamur Nasıl Mayalanır

                                                     Nursevince

Yorum Gönder

4 Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.
  1. çok güzel kabarmış..pufpuf.. bir arkadaşımda görmüştüm tupperware kapaklı kap.. 30 dakika sürmüyor.. hamur mayalanınca kapak kendiliğinden atıyor..bazı kadınlar benim elimden maya tutmaz der..onlar için bu kaplar çok kullanışlı olsa gerek ..sevgiler

    YanıtlaSil
  2. Tabii çok haklısınız. Alım gücü olanlar alsınlar bencede. Burda amaç hamur nasıl mayalanırı anlatmakdı. teşekkür ederim. İlgi ve yorumunuza.sevgilerr

    YanıtlaSil
  3. benim yaptığım poğaçalarda hep sanki içi çiğ gibi kalıyor...hızlı mı pişiriyorum az mı mayalandırıyorum anlayamadım ama içi az pişmiş oluyor ve puf puf olmuyor poğaça

    YanıtlaSil
  4. NASTİ BİRDE BÖYLE DENEYİNİZ. FIRININIZI İYİ TANIMANIZ LAZIM.

    YanıtlaSil

Nursevince Lezzetleri ziyaret ederek yorum bıraktığınız için teşekkür ederim, Her yorum benim için çok kıymetli.

Google plus hesabı bulunmayıp yorum yapmak isteyenler ANONİM seçeneğini kullanarak yorum bırakabilirler, bu şekilde yorum bırakanlar lütfen isim belirtsinler.
TEŞEKKÜRLER,

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !